Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2011-09-28 18:00

BHS på Bok och Bibliotek 2011


Mässa, monter och mingel i Göteborg. Den 22-25 september hölls årets Bok- och biblioteksmässa och BHS deltog förstås med monter och seminarier under dessa dagar.

Joel Thorn som utformat förslaget till årets monterDen 22 -25 september gick årets Bok- och biblioteksmässa av stapeln i Göteborg. Bibliotekshögskolan (BHS) hade som vanligt en monter, men en nyhet i år var att den utformats av en student på Bibliotekarieprogrammet. 

Prefekt Margareta Lundberg Rodin delar ut ett av prisen

 

 

 

BHS utlyste i våras en tävling där studenter fick komma in med förslag på monterns utseende och vinnare i tävlingen blev Joel Thorn, studerande på andra året på Bibliotekarieprogrammet.

Prisutdelning skedde på torsdagen i montern på mässan inför många besökare.

Vinnaren i tävlingen Designa t-shirt och kasse - Marcus Rundlöf

 

 

Till årets mässa hade Bibliotekshögskolan också en tävling riktad till studenterna på webbredaktörsprogrammet. De fick i uppgift att designa en t-shirt och en kasse och vinnare i denna tävling blev Markus Rundlöf.

Markus lite kluriga rebus-tryck på t-shirt och kasse fick många positiva reaktioner!

BHS var också medarrangör i flera olika seminarier, som alla hade många besökare. Överlag var det mer publik på seminarierna i år än tidigare år enligt Bok & Biblioteks vd Anna Falck.

Svante Kristensson, BLR var glad för nomineringen till Årets bibliotek

 

 

Varje år utser fackförbundet DIK Årets bibliotek. De nominerade till Årets Bibliotek 2011 var Internationella biblioteket i Stockholm, Norrköpings stadsbibliotek och Bibliotek och läranderesurser vid Högskolan i Borås och priset gick i år till Internationella Biblioteket.

Alen Doracic och Jan Larsson i BHS monter på mässan.

 

 

Minglare i BHS monter på mässan, Jan Larsson och Alen Doracic.

Nästa år blir det fokus på den nordiska litteraturen och mässan 2012 hålls den 27–30 september.

Text: Ewa Skelte
Foto: Anna-Karin Josefsson och Ewa Skelte