Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2011-09-12 09:43

Många vägar för textil konst


På Sveriges Vägmuseum i Borlänge pågår just nu utställningen ”Textil i rullning” som visar textilhantverket från ax till limpa. På temat fordon har olika textilhantverkare och textilkonstnärer bidragit, däribland Ingrid Moldin, tekniker inom handvävning på Textilhögskolan.

Bakom utställningen står bland andra textilkonstnärinnan Helena Hernmarck och hennes ”Team Hernmarck”, dit Ingrid Moldin tillhör efter att ha tagit Helena Hernmarcks kurser.
– Teamet har bidragit med bilvävar i olika motiv på temat fordon. Vävarna är i ull och lin, och är framtagna i en monokrom färgskala genom en monumental teknik, säger Ingrid Moldin.

Utställningen pågår på Sveriges Vägmuseum till den 30 september men redan nu är ”Team Hernmarck”s nästa projekt igång.
– I juli 2012 ska vi ha en utställning på American-Swedish Institute i Minneapolis på temat ”Nordic Forrest”. Det ska bli väldigt spännande.

Läs mer om utställningen här 

Fotnot: Helena Hernemarck kommer att finnas på plats under Vävmässan och ha en workshop. Vävmässan 2011 är på Åhaga den 15-17 september. Läs mer här

Bildvävar

Några av bildvävarna. Ingrid Moldins bidrag är däcket på andra raden, tredje från vänster. 

Text: Therese Rosenblad
Foto: Privat