Huvudmeny

2012-01-18 09:00

Årets nominerade till debutantpriset


En uppväxtskildring, en Paristripp och en musikalisk dikt. Borås Tidnings debutantpristagares verk kan innehålla bland annat detta.

Borås Tidnings debutantpris delas årligen ut i samarbete med Högskolan i Borås. Priset är på 100 000 kronor och ges sedan 2001 till en debutant inom svensk prosa och lyrik. De nominerade är nu avslöjade och är:

Kristofer-Ahlström_fotoEmilyDahlKristofer Ahlström, född 1979, Stockholm, frilansjournalist som debuterar med romanen Bara någon att straffa.

  

Tomas-Bannerhed_fotoSaraMacKeyTomas Bannerhed, född 1966, Stockholm, före detta universitetslärare, utredare och redaktör. Hans roman Korparna har redan vunnit Augustipriset och Vuxenskolans författarpris.

 

 

 

Naima-Chahboun_fotoSaraMoritzNaima Chahboun, född 1980, Stockholm, doktorand i statsvetenskap, scenpoet och debuterar med diktsamlingen Okunskapens arkeologi.

 

 

 

Carolina-Fredriksson_fotoEmelieAsplundCarolina Fredriksson, född 1985, Göteborg, studerar arkitektur på Chalmers och har läst litteraturvetenskap och kreativt skrivande på Skurups folkhögskola. Hennes debutroman heter Flod.

 


 

Andres-Stoopendaal_fotoChristerEhrlingAndrés Stoopendaal, född 1981, Göteborg, har arbetat som kritiker och redaktör på Ord & Bild och debuterar med romanen Maskerad.

 

 

 

Torsdagen den 23 februari hålls den så kallade Debutantaftonen på Stadsteatern Borås. Då får vi veta vem av dessa fem som vunnit. 

Text: Jonas Slättung
Bild: Se respektive författares förlags hemsida.