Huvudmeny

2012-01-13 15:00

Högskolans studenter på plats i Bangkok


För två veckor sedan landade 22 studenter från Högskolan i Borås i Thailand för att läsa en termin av sin utbildning på Campus Bangkok vid Asian Institute of Technology (AIT). Vi ringde upp Griselda Hallulli, som läser Industriell affärsekonom med inriktning mot arbetsorganisation och ledarskap, för att ta reda på hur gruppen har det i Thailand.

Bangkok_matsal

Griselda Hallulli (till vänster i rosa klänning) i matsalen med sina kurskamrater. Lunchen kostar 7 kronor och vatten på flaska 2 kronor. Det finns 20 olika rätter att välja mellan.

– Det känns jättebra att vara här. Tyvärr har översvämningarna i Thailand gjort att undervisningen flyttats till Hua Hin, men allting fungerar bra hittills. Vi bor väldigt lyxigt och vi har börjat med pluggandet, lektionerna satte igång redan andra dagen. Just nu läser vi en kurs i logistik.

Varför valde du en termin i Thailand?

– Jag gjorde det för att få erfarenhet. Jag tror att det är bra att ha varit utomlands och pluggat när man ska söka jobb. Dessutom är allt så bra ordnat, vi har till exempel fått äta middag med olika svenska företag här i Thailand som berättat om chanserna att få göra praktik här. Det skulle jag verkligen vilja göra!

Vad har varit bäst hittills?

– Vädret! Och att maten är så billig. Och så umgås vi så mycket med varandra i gruppen, på ett annat sätt än hemma. När man pluggar i Sverige har alla så mycket att göra utanför högskolan, de flesta jobbar extra och så. Här umgås vi alla mer och håller ihop som en grupp. Det är jättekul! 

 

Läs mer
Följ Sebastian Dahlströms blogg från Campus Bangkok.
Mer om Campus Bangkok
AIT på webben.

 

Bangkok_studentfoto

Emil Dyrvold på studentfotografering. Ibland blir längdskillnaden särskilt tydlig.


 

Bangkok_gruppbild

 

 

 

 

 

 

 

 

Hela gänget samlat.

 

 

Bangkok_undervisn

 

Lektion redan andra dagen: Logistik 1 med lärarna Bo Månsson och Roy Andersson.

 

Text: Ida Borenstein
Bild: Roy Andersson