Huvudmeny

2012-11-06 09:43

Kollegialt lärande lärare på mässa


Annika Malm informerade besökare om utbildning och validering

Flera tusen lärare deltog i en mässa på Åhaga i Borås under höstlovet där syftet var kollegialt lärande. Institutionen för pedagogik vid Högskolan i Borås deltog med föreläsningar om Förskolan som språkstimulerande arena och Värdegrund, människosyn och yrkesetik som besöktes av flera hundra yrkesverksamma.

Helena Pokka föreläste om värdegrund, människosyn och yrkesetikI högskolans monter fanns även möjligheten för besökarna att ställa frågor och få information om vilka möjligheter till fortbildning och validering som erbjuds av Högskolan i Borås. Under de två dagarna som mässan pågick besöktes montern av flera nu yrkesverksamma lärare och förskollärare som utbildat sig vid högskolan.

– Vi på Institutionen för pedagogik tycker att det är jätteroligt att träffa våra alumner vid olika tillfällen. Extra kul tycker vi att våra alumner visar ett stort intresse till att engagera sig i lärarutbildningen igen efter några år i verksamheten, berättar Irene Arvidsson, biträdande prefekt vid Institutionen för pedagogik.

– Flera besökare ville veta hur de kan bli VFU-handledare och mentorer till de studenter som är läser till lärare och förskollärare, vilket är viktigt för institutionens verksamhets kvalitet, berättar Irene Arvidsson.

Text och foto: Sofie Larsson