Huvudmeny

2012-12-10 15:50

Praktiskt för Chalmersdoktorander på besök


Forskarskolan Människa, teknik och design har sitt säte på Chalmers men har flera doktorander Högskolan i Borås. När det blev Textilhögskolans tur att stå för programmet den 7 december var det så klart en del praktiska övningar på programmet.

Besökarna från Chalmers fick på förmiddagen en genomgång av forskningen som bedrivs på Textilhögskolan samt en rundvandring i lokalerna. Under eftermiddagen anordnades en workshop där gästerna fick lära sig handvävning. 

Handledarna Roland Örtengren och Pontus Wallgren från Chalmers försökte tillsammans ge sig på att väva i en handvävstol och båda tyckte att det var spännande att testa eftersom det aldrig har vävt förut. Båda säger att de är avundsjuka på den maskinpark som finns på Textilhögskolan.
– Vi som kommer från Chalmers behöver lite hands-on erfarenhet. Vi gör allt via datorer men den praktiska biten är viktig och här hos er tar ni tillvara hantverkskunskaperna” sa Roland Örtengren samtidigt som han med stor koncentration försökte följa vävmönstret och hantera skytteln.

Bild på Roland Örtengren och Pontus Wallgren, Chalmers
Roland Örtengren (tv) och Pontus Wallgren (th).

Bild på Roland Örtengren som väver koncentrerat.
Roland Örtengren väver koncentrerat.

Text och foto: Katrin Tijburg