Huvudmeny

2012-12-04 10:16

Textilhögskolans Ida Klamborn kandiderar till Årets Rookie


Varje år väljer juryn i Svenska Moderådets projekt Rookies tolv modemärken som får synas på olika sätt under ett år, och dessa kandiderar också till ”Årets Rookies”. Bland årets utvalda finns modedesignern Ida Klamborn, som läser masterprogrammet i modedesign på Textilhögskolan.

Ida Klamborn fick våren 2011 stor uppmärksamhet för sin helröda examenskollektion. Hon vann priset ”Italian Fabric Award” i den italienska modetävlingen MittelModa och hennes design har synts i Vogue och Elle. Nu läser hon en master i modedesign på Textilhögskolan och planen efter examen är att satsa helhjärtat på det egna företaget.

– Det känns såklart jättebra att bli utvald av Moderådet. De kommer under det här året att fungera som en slags PR-byrå för oss rookies och stötta oss i olika projekt, säger Ida Klamborn.

Bild på Ida Klamborn, modedesigner och masterstudent.De tolv nya modemärken som väljs ut får genom projektet Rookies möjlighet att synas på olika sätt under 2013, i bland annat showroom, utställningar och visningar. I kriterierna finns bland annat en bedömning av design, produkt och affärsidé/affärsmässighet.

Utöver Ida Klamborn har även de utvalda Elin Eng och Robert Gül, som står bakom märket And Yellow Paper, studerat på Textilhögskolan.

Första modevisningen blir i samband med Rookies Showroom tisdag 29 januari.

 

Läs mer

- Se Svenska Moderådets pressmeddelande för mer information och bilder
- Nyhet om Ida Klamborn på rodeo.net

Text: Ida Borenstein
Foto kollektion: Hans Ericksson