Huvudmeny

2012-02-07 17:00

200 politiker på plats på högskolan för att prata hållbart samarbete


Hur ska man uppnå hållbart samarbete? Hur kan det stärka regionen? Vilka utmaningar och idéer finns det? Det var några av frågeställningarna som omkring 200 västsvenska förtroendevalda i kommun, landsting och riksdag fick möjlighet att fundera på och diskutera när Högskolan i Borås bjöd in till en kväll på temat.

På programmet den 6 februari stod föreläsningar om det nya högskolelandskapet, högskolans uppbyggnad och hur LEAN kan användas i offentliga organisationer, samt paneldebatter om hållbart samarbete och inrättande av ett handels- och tjänsteinnovationsinstitut i Borås. Vid pausen med matservering fanns det dessutom tid för mingel och småprat.

6_feb_BB_SÄS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inledande framföranden. SÄS sjukhusdirektör Thomas Wallén beskriver LEAN i offentliga organisationer. Rektor Björn Brorström berättar om högskolans uppbyggnad.

6_feb_publik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fullt hus i Sparbankssalen på Högskolan i Borås.

 

6_feb_Tim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Högskolans utredare Tim Ekberg inledde eftermiddagen med att presentera det nya högskolelandskapet som växer fram och hur det påverkar Högskolan i Borås.

6_feb_Jessica_M

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carl-Axel Rudd, ledamot i styrelsen för Borås Energi & Miljö, Ulrik Nilsson, moderat riksdagsledamot från Borås och Jessica Magnusson, projektledare på SP samt aktiv i Waste Recovery.

 

6_feb_birgitta_mfl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Birgitta Wichne, kommunfullmäktige i Marks kommun, Jan Ericson, moderat riksdagsledamot från Mark och Mats Brandt, från stadsdelsnämnden Väster i Borås.

6_feb_stud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai Dao, energiingenjör Högskolan i Borås,  Anita Persson, ledamot i miljönämnden i Borås, Sofia Andersson, ledamot i miljönämnden i Borås, Arne Sjögren, kommunfullmäktige Ulricehamn och Peter Wiberg, ledamot i arbetslivsnämnden i Borås.

6_feb_panel1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paneldiskussion om hållbart samarbete och utvecklandet av en hållbar region. Med bland andra Jessica Magnusson, Mohammad Taherzadeh, professor Högskolan i Borås, Roland Andersson, styrelseordförande Högskolan i Borås och Elin Brinck, representant från Studentkåren i Borås.

 

Text och foto: Lena M Fredriksson