Huvudmeny

2012-04-12 13:00

Nu är Högskolan i Borås miljöcertifierad


Idag kom beskedet från Sveriges Tekniska Forskningsinsitut, SP, att Högskolan i Borås är miljöcertifierade. Den 24 april går den officiella certifieringsceremonin av stapeln klockan 15:00 i högskolans entré.

Efter att några få mindre avvikelser rättats till blev Högskolan i Borås idag en miljöcertifierad organisation enligt den internationella standarden ISO 14001.

– Det här är ett mycket glädjande besked. Vi har ett miljöledningssystem av hög kvalitet på högskolan så jag är inte överraskad, men det är inspirerande att det nu formellt är beslutat, säger högskolans rektor Björn Brorström.

– Jag vill också passa på att tacka Birgitta Påhlsson, samordnare för arbetet med hållbar utveckling, för allt jobb hon lagt ner för att detta skulle bli möjligt, fortsätter han.

Den 24 april klockan 15:00 går certifieringsceremonin av stapeln i samband med att den internationella konferensen "Stockholm+40 - Partnership Forum for Sustainable Development" uppmärksammas lokalt på högskolan. Läs mer om evenemanget: http://www.hb.se/wps/portal/personal/kalendarium/356

Björn Brorström bloggar om certifieringen. 

 

Text: Ida Borenstein