Huvudmeny

2012-08-30 13:13

Textilhögskolan och Smart Textiles tar plats på Stockholms modevecka


En hyllad examensutställning, Nhu Duongs spännande samarbete med Smart Textiles och masterstudenten Josefin Strids framgångar. Textilhögskolan visar framfötterna på årets Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm.

Nhu-Duong-iphone-bilder_510

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På måndagen visade hyllade designern Nhu Duong sin nya kollektion för ett tält fullsmockat med Stockholms modeelit i Kungsträdgården. På catwalken syntes bland annat plagg av det metalltyg som designern tagit fram med hjälp av Smart Textiles Prototype Factory i Borås. (Fler bilder kommer i en separat nyhetsartikel inom kort)

stockholm_510

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under onsdagen var det dags för modedesignstudenterna årgång 2012 att visa upp sin Exitutställning – en spektakulär show som väckte intresse. Den 18 september visar studenterna för tredje året i rad sina kollektioner under London Fashion Week. Rodeos chefredaktör Lisa Corneliusson tycker till om EXIT- visningen.

 

stockholm_collage_510

Följ med backstage på Textilhögskolans visning på rodeo.net. "Modeveckans mest spektakulära visning"!

Josefin Strid var en av de mest omtalade modestudenterna förra året då hon, precis som i år visade sitt eget märke under modeveckan. Josefin Strid går nu masterprogrammet på Textilhögskolan. Rodeo om Josefin Strid SS13

Läs mer:

Exitutställningen i Borås i maj.


 

Text: Ida Borenstein*
Foto: Ida Borenstein och Katrin Tijburg