Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2012-04-18 09:04

Modedesignforskare tar succéutställnng till Stockholm


I februari gjorde utställningen Dressed-Integrity succé när den ställdes ut i London. Nu får stockholmarna möjlighet att se den på Textilhögskolans Galleri KG52 i Stockholm. – Vi är den första generationen modedesigndoktorander i Borås och den här utställningen blir en slags presentation av oss och våra forskningsområden, säger Rickard Lindqvist.

De fyra doktoranderna Rickard Lindqvist, Karin Landahl, Ulrik Martin Larsen och Stefanie Malmgreen de Oliveira är alla på väg mot doktorshatten. Utställningen Dressed-Integrity innehåller utvalda delar av deras forskningsprojekt.
– Temat Dressed Integrity handlar om att arbeta med integritet i sin arbetsmetod på olika sätt. För mig, som jobbar med tillskärning och mönsterkonstruktion, handlar det mycket om att sätta kroppen i fokus från början och att jobba så nära grundidén som möjligt, säger Rickard Lindqvist.

Utställningen, som pågår 19-28 april, invigs med en lunchvernissage den 19 april kl. 12:00-14:00.

Mer information om respektive forskares projekt kan ses i här. 

Text: Therese Rosenblad
Foto: Ulrik Martin Larsen