Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2012-04-25 13:18

Uppmärksammad utställning


Succén från London följdes upp av en lika stor succé i Stockholm. När utställningen Dressed-Integrity hade lunchvernissage på Textilhögskolans galleri KG52 i Stockholm den 19 april fick den ett stort genomslag. Bland annat kom TV4 Nyhetsmorgon på besök.

Utställningen, som i februari även visades i London, är en presentation av modedoktoranderna Rickard Lindqvist, Ulrik Martin Larsen, Karin Landahl och Stephanie Malmgreen de Oliveiras forskningsprojekt på temat Dressed-Integrity. Nästan ett hundratal var nyfikna på vad modedesignforskning innebär och deltog i lunchvernissagen torsdagen den 19 april. Även TV4 Nyhetsmorgon ville veta mer och kom på besök. Se inslaget här.

Dessutom skrev Dagens Nyheter i samarbete med rodeo.net en helsida i söndagens tidning. Artikeln går att läsa på rodeo.net.

Utställningen pågår till och med den 28 april. För öppettider se www.kg52.se  

Lennart Modig från TV4 strax innan direksändning.
Reportern Lennart Modig kollar in utställningen innan det direktsändes i TV4 Nyhetsmorgon. Här med Rickard Lindqvist och Karin Landahl. 

Design: Karin Landahl
Karin Landahl

2012-04-25_dressed_integrity4
På den bortre väggen skymtar Stephanie Malmgreen de Oliveiras forskning. 

Ulrik Martin Larsen
Ulrik Martin Larsen

2012-04-25_dressed_Integrity1
Många var nyfikna på vad modedesignforskning innebär. 

2012-04-25_dressed_integrity2
Ulrik Martin Larson tycks vara nöjd med resultatet. 

Text och foto: Therese Rosenblad