Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2012-01-30 08:30

Dialog för en hållbar region


Hur kan högskola, regionpolitiker och näringsliv samverka för att stärka regionen? Vilka är våra framtida gemensamma utmaningar? Det är några av de frågor Högskolan i Borås vill diskutera den 6 februari när 2000 politiker från hela Västra Götaland bjuds in en halvdagskonferens.


Ett nytt högskolelandskap håller på att växa fram. Hur påverkar det Högskolan i Borås och vad finns det för exempel på samarbetsformer mellan högskola, kommun och företag?

Den 6 februari bjuder Högskolan i Borås in 2000 politiker från hela Västra Götaland till dialog för att bolla idéer kring samarbete för en hållbar region.

– Högskolan har en viktig roll som motor och samlingsplats i regionen. Regionpolitiker, företag och högskola behöver hitta varandra och den här konferensen är en plats för goda idéer att mötas, säger prorektor Martin Hellström.

Eftermiddagen inleds med att högskolans utredare Tim Ekberg presenterar det nya högskolelandskap som växer fram och hur det påverkar Högskolan i Borås. Det blir även paneldebatter på två teman: Hållbart samarbete och Inrättande av ett handels- och tjänsteinnovationsinstitut i Borås.

Läs hela programmet.

Text: Ida Borenstein