Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2012-01-26 17:08

Portfoliotips på Textilhögskolans öppet hus


Som traditionen bjuder är det nu återigen dags för Textilhögskolans öppet hus. Mellan 28-29 januari kommer blivande studenter från hela Sverige för att få höra mer om utbildningsprogrammen och se Textilhögskolans avancerade maskinparker. Helt nytt för i år är att de som har tänkt söka in till mode- eller textildesignutbildningen får chansen att få visa upp sina portfolios för högskolans riktiga experter.

Varje år finns ett stort intresse när Textilhögskolans slår upp portarna för allmänheten. Det är en chans för blivande studenter att få se högskolans alla olika resurser, som till exemepel väveriet, stickeriet, ateljéerna och övriga labbsalar samt få höra om vilka utbildningar som ska ges till hösten.

2012-01-26_oppet_hus_2012

– Vårt öppet hus är väldigt uppskattat. Det kommer blivande studenter från hela Sverige för att få veta mer om oss. När ansökningsuppgifterna till mode- och textildesign släpps på söndagen brukar föreläsningssalen vara överfull, säger Anneli Bentzlin, studentrekryterare på Textilhögskolan och fortsätter:

– I år ville vi också kunna erbjuda de som är lite osäkra över sin portfolio, lite återkoppling, tips och råd. Det är inte till för att såga någon utan för att peka ut det som är bra och lyfta talangerna.

Adress: Bryggaregatan 17, Borås

Öppettider

Lördag 28 januari kl. 10:00-15:00
Söndag 29 januari kl. 10:00-15:00

Läs mer på www.hb.se/ths/oppethus

Kontakt

Anneli Bentzlin, studentrekrytering
033-435 41 64, 0702-58 76 55

Fotnot: Portfoliovisning kräver föranmälan

-----------------------------------


 

Text: Therese Rosenblad
Foto: Henrik Bengtsson