Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2012-06-18 10:52

Guldlänken 2012 till Trafiklab


I slutet av maj tilldelades Trafiklab årets Guldlänk av IT- och energiminister Anna-Karin Hatt. <br />– Det känns väldigt roligt att vår tjänst blev utsedd till den mest innovativa offentliga IT-tjänst som tagits fram i Sverige under året, säger Daniel Rudmark, doktorand vid Högskolan i Borås. Bakom trafiklab står Samtrafiken, SL och Viktoriainstutet

daniel_rudmark_200

Trafiklab är en del av vad forskningsprojektet ”Innovation för hållbart vardagsresande” har omfattat och där Högskolan i Borås är en av de deltagande parterna. Syftet med Trafiklab är att öka det kollektiva resandet bland annat genom att möjliggöra utvecklandet av bättre resetjänster.

Guldlänken premierar och stimulerar den mest innovativa e-förvaltningsutvecklingen inom det offentliga Sverige. Priset omfattar bland annat ett spridningsstöd värt 100 000 kronor.

– Trafiklab är en tjänst som hjälper tredjepartsutvecklare att i sin tur bygga system för slutanvändare. De övriga tre finalisterna var tjänster gjorda direkt för slutanvändare, vilket gjorde det extra roligt att vi faktiskt vann.

Juryns motivering löd: ”För att ha tagit rollen som förebild och visat hur en viktig samhällssektor kan använda öppen innovation och öppen data för förnyelse och för att skapa ny energi i verksamhetsutvecklingen, utses Trafiklab till vinnare av Guldlänken 2012!”.

Fakta

Guldlänken arrangeras av VINNOVA, Sveriges Kommuner och Landsting, E-delegationen samt Offentliga Rummet. Priset delades ut under konferensen ”Offentliga Rummet”.

För mer information


 

Text: Johanna Avadahl
Foto: Erik Wasselius