Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2012-05-15 11:06

Nytt samarbete med Indien


I april hade Textilhögskolan besök av representanter från det indiska textildepartementet (Ministry of Textiles). Nu ska ett samarbete växa fram som innebär nya möjligheter för textildesignstudenter.

Mr SS GuptaDen indiska textilindustrin är enorm med miljoner människor som arbetar inom branschen. Framförallt handlar det om hantverk men även bomullsodling utgör en stor del av industrin. Nu vill dock Indien satsa mer på design.
– Vi vill koppla ihop design med den växande hantverksindustrin som finns i Indien. För att kunna utveckla oss och satsa mer internationellt behöver vi få europeiska influenser, säger Mr SS Gupta, utvecklingskommissionär för hantverk och fortsätter:

– Textilhögskolan är känt inom textilbranschen så vi är här för att se vilken form av utbyte vi skulle kunna ha.

Kenneth Tingsvik, internationell koordinator på Textilhögskolan ser ett stort värde att inleda ett samarbete.
– Indien är ett enormt och intressant textilland som vi har haft utbyten med tidigare. Nu hoppas vi kunna utveckla det ännu mer.

Ett så kallat ”Letter of Intent” blev påskrivet under besöket, så samarbetet är redan i rullning. I första hand handlar det om ett utbyte för textildesignstudenter som ska få möjlighet att genomföra projektarbeten på plats i Indien.

2012-05-15_indien_samarbete
Långväga besökare. Mr Rakesh Kumar, Mr R K Sirvastra och Mr Ravi K Passi samt Mr SS Gupta (lilla bilden) representerar den indiska hantverksindustrin. Textilhögskolan var ett av flera stopp i Sverige och övriga Norden. Bland annat har de också besökt IKEA och Danmarks Designhögskola.

Text och foto: Therese Rosenblad