Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2012-03-05 11:30

Workshop med perspektiv


Arkitektdoktoranden Felecia Davies från det framstående universitetet MIT (Massachusetts Institute of Technology) besöker på tisdagen den 6 mars Textilhögskolan. Hon ska hålla i en workshop där studenter ska få lära mer om 3D-tryck och är samtidigt föreläsare på veckans designseminarium.

Delia Dumitrescu är initiativtagare till workshopen.


– Det är viktigt för oss doktorander att få byta erfarenheter och kunskaper med personer från andra universitet. Samtidigt är det också bra för studenterna att se kopplingarna mellan lärosätena. Hur våra arbeten påverkar varandra, säger Delia Dumitrescu, doktorand inom Smart Textiles och initiativtagare till workshopen.

Delia Dumitrescu doktorerar i ämnet textildesign med inriktning mot arkitektur och det var på en workshop på universitetet i Kolding som hon träffade Felecia Davies.
– Hon är inriktad mot textil och ville gärna komma hit för att se våra maskinparker. Samtidigt vill vi ha hennes kunskaper inom programmering, säger hon om besöket.

Fotnot: Designseminariet är öppet för alla. Läs mer på www.hb.se/ths/designseminars 

Text: Therese Rosenblad
Porträttbild: Henrik Bengtsson
Startsidebild: Peter Andersson