Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2012-10-01 08:09

Studio Re:design invigt


Den 25 september invigdes Studio Re:design, ett initiativ som syftar till att främja arbetet med textilt återbruk inom kläd- och inredningsbranschen i Västra Götaland.

Studio Re Design 470X380px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gudrun Bonér till vänster och Anna Lidström till höger är designers som ska ta fram prototyperna. På bilden syns även en del av det material som utgör underlag för prototyperna.

Genom att se textilt överskott som en resurs och utveckla prototyper med hög design- och modegrad vill man, tillsammans med regionens företag, få redesign att nå sin kommersiella potential.  Målet är att under hösten ta fram ett 30-tal prototyper som kan presenteras och förhoppningsvis tas vidare till produktion av företag i regionen. Studio Re:design drivs av Västra Götalandsregionen i samarbete med Högskolan i Borås, Tillskärarakademien i Göteborg och Naturskyddsföreningen. Karin M. Ekström, Daniel Hjelmgren och Nicklas Salomonson från Handels- och IT-högskolan kommer  att forska om hur Studio Re:design utvecklas och då i synnerhet studera affärsmannaskap och marknadsföring

Text: Karin M Ekström 
Foto: Nicklas Salomonson