Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2012-09-20 08:15

Containrar för klädinsamling på plats bakom Sandgärdet


Har du gamla kläder eller andra textilier du vill bli av med? Nu har du chansen att göra det här vid högskolan. På parkeringen bakom Sandgärdet står två containrar redo att fyllas.

Inom ramen för det pågående forskningsprojektet ”Hur skapar man en hållbar handel med kläder? - återanvändning och återvinning av kläder” vid Institutionen Handels- och IT-högskolan genomförs nu en kläd- och textilinsamling som riktar sig till studenter och anställda vid Högskolan i Borås.

Två containrar är placerade på parkeringen bakom Sandgärdet. I den ena containern lämnas hela och rena kläder och textil och i den andra lämnas trasiga och rena kläder och textil. Lämna alla kläder/textil i väl förslutna påsar. Insamlingen är ett samarbete mellan Högskolan i Borås, välgörenhetsorganisationen Human Bridge och Borås Energi & Miljö. Insamlade kläder/textil går till Human Bridge biståndsverksamhet (läs mer påhttp://www.humanbridge.se).

Vid eventuella frågor, kontakta:

Karin M Ekström
Nicklas Salomonson
Institutionen Handels- och IT-högskolan

Text: Ida Borenstein