Huvudmeny

2013-01-12 11:26

Textildesignstudenter imponerar i företagssamarbete


Textildesignstudenterna gjorde stort intryck på designföretaget CGM i Borås när de, den 14 december, redovisade resultaten från deras samarbete. Företaget blev så pass imponerade av kreativiteten att det kan bli aktuellt att förverkliga någon produkt.

CGM designar och tillverkar högkvalitativ och innovativ inredning för olika typer av kontroll och övervakningsrum för diverse industrier så som oljeraffinaderier och kärnkraftverk. Kontrollrum för dessa industrier ställer specifika krav på både innovation, hållbarhet och ergonomi. Därför är det också viktigt att inredningen så som arbetsplatsmöbler, belysning och ljudabsorbenter håller för dessa krav. 

CGMs utvecklingschef Hampus Schäring och industridesignern Pierre Skönnegård var på plats för att lyssna och titta på studenternas förslag till lösningar för sådana miljöer. Båda två var mycket imponerade av de kreativa och multifunktionella produkter som studenterna har lyckats ta fram.

– Det här är mycket bättre än vad vi hade kunnat tänka oss och vi ser fram emot att kunna gå vidare och kanske förverkliga någon produkt. Vi är jätteglada över samarbetet med Textilhögskolan. Vi har pratat om det länge och det känns helt rätt, säger Hampus Schäring och får medhåll av kollegan Pierre Skönnegård:

- Studenterna har verkligen tagit fram bra wow-effekter, helt annorlunda produkter. Det är skönt att se vilken kraft som finns här.

Exempel på inredning som studenterna tagit fram.
Exempel på inredning som studenterna har tagit fram.

Textildesignstudenterna var själva mycket nöjda då de med stor energi berättade om sina produkter.

– Det är roligt att arbeta med ett företag och tillsammans med utbytesstudenter. Det känns verklighetstroget och det är roligt att få riktiga kravspecifikationer att utgå ifrån men att ändå få arbeta med textil och vara kreativa, berättar studenten Cecilia Krok.

Magnus Bratt som är ansvarig för kursen är mycket nöjd och ser fram emot fler projekt tillsammans med företaget.

Hela klassen
Hela klassen

Text och foto: Katrin Tijburg