Huvudmeny

2013-01-24 13:00

Textilhögskolans öppna hus lockar besökare från hela Sverige


Den 26-27 januari är det åter dags för öppet hus på Textilhögskolan. Förutom information om höstens utbildningar, guidade turer och studievägledning, är höjdpunkten på programmet årets ansökningsuppgifter till designutbildningarna.

Varje år finns ett stort intresse när Textilhögskolans slår upp portarna för allmänheten. Det är en chans för blivande studenter att få se högskolans alla olika resurser, som till exempel väveriet, stickeriet, ateljéerna och övriga labbsalar samt att få höra om vilka utbildningar som ska ges till hösten. På söndagen släpps dessutom årets ansökningsuppgifter till mode- och textildesignutbildningarna.

– Det kommer alltid besökare från hela Sverige. Jag vet att det kommer en busslast från Luleå och en från Stockholm till exempel. Folk åker långt för att få träffa oss och se våra lokaler, men framförallt för att höra ansökningsuppgifterna först av alla, säger Anneli Bentzlin, studentrekryterare på Textilhögskolan och fortsätter:

– Det är också uppskattat för blivande studenter att få prata med de som studerar hos oss och med lärare på de olika programmen. I år har vi dessutom gett möjlighet att förboka studievägledningssamtal om man känner sig osäker på vilken av våra utbildningar man vill söka.

Adress: Bryggaregatan 17, Borås

Öppettider

Lördag: kl. 09:30-14:30
Söndag: kl. 09:30-14:30

Program: www.hb.se/ths/oppethus 

Text: Therese Rosenblad
Foto: Anna Sigge och Jerker Andersson