Huvudmeny
EXIT 2013

2013-04-16 10:53

EXIT 2013 – Examensutställningen som manipulerar och återvinner


Torsdag den 30 maj är datumet att boka in. Då visar Textilhögskolans studenter sin examensutställning i Borås. Med allt från glitter och glamour till resttextilier från Röda Korset bjuds publiken på en mångfacetterad utställning i Navets lokaler på Simonsland.

Textildesignstudenterna Josefina Tengvall och Matilda Johansson har i sitt examensarbete skapat inredning till ett samtalsrum på Kriminalvårdsanstalten i Borås med hjälp av resttextilier från Röda Korset.

– För oss är det viktigt för framtiden att anta utmaningen att försöka skapa något av de 2,4 miljoner kilo textilier som Röda Korset får över varje år från sina insamlingar, säger textildesignstudenterna Matilda Johansson Josefina Tengvall.

Målet är att av resttextilier skapa textila prototyper med en estetiskt tilltalande design. Det är tio textildesignstudenter som ställer ut sina examensarbeten.

Textildesignstudenterna ska skapa inredning till Kriminalvårdsanstalten i Borås med hjälp av resttextilier från Röda Korset

Bild på design av Gustav Falgén.Materialmanipulation och prints
Från avgångsklassen i modedesign visar tolv studenter sina avgångskollektioner tillsammans med andraårs- och masterstudenter.

– Det kommer att bli en extrem variation på stilar och material under visningen. Mycket prints och mycket materialmanipulation. Alla gör väldigt olika saker, det är allt från glitter och glamour till funktionskläder, säger modedesignstudenten Gustav Falgén vars bilder syns till höger. 

SAVE THE DATE!
Torsdag 30 maj. Kuben, Navet, Nybrogatan 9A, Borås (Simonsland)

Pressvisning: Invigning kl.12:00 med modevisning
kl. 13:30

Visning allmänhet: Vernissage textildesignutställning 18:00 och modevisning kl. 19:00

Utställningsperiod: 30 maj – 1 juni

Modedesignstudenterna visar även sina kollektioner i Stockholm och London under höstens modeveckor. 

Text: Ida Borenstein