Huvudmeny

2013-08-01 14:00

Nyckeln till Textilhögskolan överlämnad


För tre år sedan tog Högskolan i Borås beslut om att Textilhögskolan skulle flytta till nya lokaler i området Simonsland. Den 1 augusti var det äntligen dags! I en spontan ceremoni lämnade Kanicos VD Kjell Berggren över en symbolisk nyckel till prefekt Erik Bresky som ett tecken på att Textilhögskolan officiellt flyttat in i Textile Fashion Center.

Överlämningen bevittnades av en skara nyfikna studenter som slitit sig från sitt sommarlov, personal från högskolan samt Borås Tidning och Sveriges Radio Sjuhärad. Alla fick även en smygtitt i de nya lokalerna. 

– Äntligen! Jätteroligt att få komma in, särskilt när det blivit så bra också, säger Erik Bresky bland annat till Sveriges Radio Sjuhärad.

Invigning
Högskolan i Borås och Textilhögskolan inviger de nya lokalerna den 17 oktober med middag och rundvandring för särskilt inbjudna gäster. Den 18 oktober är det invigning för högskolans personal och studenter. Den 19 oktober är det öppet hus med rundvandringar för allmänheten.

Nu börjar uppackning av verksamheten då kontoren, föreläsningssalar, labb och maskinparker ska vara redo för studenterna. Den 2 september startar höstterminen.

Läs mer om Textile Fashion Center

Text: Therese Rosenblad Ericsson, foto: Martin Karlsson