Huvudmeny

2013-08-14 09:28

Textilhögskolan utmanar på Mercedes-Benz Fashion Week


För fjärde året i rad visar avgångsstudenterna från Textilhögskolans kandidat- och masterutbildningar i modedesign sina examenskollektioner under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm. Den gemensamma visningen går av stapeln tisdagen den 27 augusti i Fashion Pavilion i Kungsträdgården.

Textilhögskolans modestudenter visar sina examenskollektioner i StockholmFlera månaders hårt arbete har lönat sig och resulterat i kreativa och inspirerande kollektioner signerade Textilhögskolans avgångsstudenter. Alstren, som visas upp under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm, ska inte ses som färdiga och kommersiella koncept, utan som ett projekt, en utgångspunkt, som visar på nya idéer och möjligheter som kan appliceras och kommersialiseras i nya kollektioner och för olika marknader vilket förklarar bredden och de både abstrakta och tydliga uttrycken i de olika kollektionerna.
- På Textilhögskolan arbetar vi med modedesign i dess vidaste bemärkelse och skapar ett utrymme för individuella tolkningar, säger Clemens Thornquist, professor i modedesign på Textilhögskolan och fortsätter:

- Och så måste det vara eftersom utmaningen för dagens nyutexaminerade designers är en bransch som måste förändras och tänka mer på hållbarhet och där vår relation till kläder och accessoarer måste ifrågasättas. Därför hoppas jag att studenterna fortsätter att utmana branschen på samma sätt som de utmanat och utvecklats under sin utbildning.

Kollektionerna har en lika stor spännvidd som kreatörerna bakom dem, med referenser från svenskt folklore och klassiska tidsepoker till moderna parkour-klättrare. Tillsammans med materialvalet, från handtuftad ull till tekniska funktionsmaterial, speglar designen både ett utpräglat tekniskt kunnande och ett personligt uttryck och inspirerande kreativitet, vilket gjorts möjligt av både studenternas drivkraft och Textilhögskolans unika utbildning.

För andra året i rad har Lindex gått in som huvudsponsor av visningen under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm som ett led i deras samarbete med Textilhögskolans modedesignutbildning.

Textilhögskolans studenter kommer även i år att presentera sina examenskollektioner med en visning på Vauxhall Fashion Scout under London Fashion Week i september.

Årets medverkande studenter är:
Från kandidatutbildningen: Anna Margareta Svensson, Elias Högberg, Emelie Ahlnér, Emelie Arvidsson, Emelie Johansson, Emma Lindqvist, Gustav Falgén, Jesper Danielsson, Karolina Persson, Klara Hobbs och Saina Koohnavard.

Från masterutbildningen: Abril Vergara Lozano, Ida Klamborn, Karin Schneider och Zizi Zhu. 

Visningen startar kl. 11:00, med insläpp från kl. 10:30. Föranmälan krävs.  

www.exit13.se