Huvudmeny

2013-12-06 14:12

620 gymnasieelever deltar i Nobelfestligheter på högskolan


Den 10 december bjuder Högskolan i Borås in Sjuhärads gymnasieelever till en förmiddag i Nobels tecken. Eleverna får lyssna till forskare och lärare från högskolan som berättar om årets Nobelpristagare och om högskolans egen forskning. Intresset för evenemanget är stort, i år kommer 620 gymnasieelever att delta.

KIm BoltonFörmiddagen bjuder på föreläsningar om 2013 års nobelpristagare och deras upptäckter, mingel och lunch. Det är fjärde året i rad som högskolan arrangerar en förmiddag i Nobels tecken för traktens gymnasieelever. En av talarna i år är Kim Bolton, professor på Institutionen Ingenjörshögskolan.

– Jag ska tala om de tre personer som delar på årets Nobelpris i kemi. Jag kommer att berätta om deras resa som unga forskare samt vad de har gjort och varför det är viktigt.

Varför tycker du att det är viktigt att högskolan anordnar ett sådant här evenemang?

– Det är viktigt att sprida information om Nobelpriset och Nobelpristagare samtidigt som vi får en möjlighet att fördjupa intresset bland unga för kemi och kemiteknik. Dessutom är det alltid roligt att prata om vår egen forskning inför en yngre publik.

Läs mer och se bilder

Läs mer om det populära Nobelarrangemanget vid Högskolan i Borås

Uppdaterat 2013-12-11: Se bilder från evenemanget på Facebook (foto: Martin Karlsson och Anna Kjellsson)

Text: Ida Borenstein
Foto: Ulf Nilsson