Huvudmeny

2013-12-20 12:19

Jan-Erik firar jul på barnavdelningen


Förra året läste Jan-Erik Andersson, till vardags utbildningsadministratör på Institutionen för vårdvetenskap, att ingen hann vara tomte för barnen som låg på barnavdelningen på Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås. Då bestämde han sig: – Aldrig mer får det ske, sa jag då. Så länge jag orkar ska jag vara tomte på barnavdelningen på Borås lasarett. Jag brinner för detta, säger Jan-Erik Andersson som gör det inom ramen för sitt mångåriga engagemang i Lions Club Borås.

–  Jag har ringt runt till olika företag i Borås och tiggt julklappar till barnen och de har varit givmilda. Ett företag jag ringde sa ”vem kan säga nej till något sådant?” säger Jan-Erik som är glad över att kunna glädja de små som är för sjuka för att kunna vara hemma över julen.

Jan-Erik är tomte– Förra året var första året och jag gjorde så att jag gick runt till alla barnen på deras rum gav dem en julklapp och satt och pratade med dem en liten stund. Några var så sjuka att de inte orkade svara, men jag pratade med dem ändå, för jag tänkte att de kanske ändå kände något inom sig, att tomten var där trots allt. Och föräldrarna och personalen var också väldigt tacksamma, berättar Jan-Erik som säger att han kommer att hålla kvar vid denna tradition så länge han har orken.

– Fast egentligen hoppas jag ju att det inte ska finnas några barn alls där, barn ska inte behöva vara sjuka. Men det känns jätteviktigt för mig att kunna göra detta för dem.

Text: Eva-Lotta Andersson

Bild: Marita Andersson, Mark & Stencenter