Huvudmeny

2013-03-04 15:00

Kärnkraftsbranchen flirtar med ingenjörsstudenter


Nätverket Jobba med kärnkraft är just nu ute på en flirtturné bland landets högskolor för att väcka intresse inför arbete och karriär inom kärnkraftsindustrin och förra onsdagen var det dags för ett besök på Högskolan i Borås. Och intresse finns, ett femtiotal ingenjörsstudenter kom för att lyssna.

Bild från Nätverket Jobba med kärnkrafts besök på högskolan.

Vi är flera personer från olika företag med på turnén och vi berättar om vilka olika uppgifter man kan jobba med inom branschen, säger Edward Ramsten från företaget Alstom och ordförande i nätverket Jobba med kärnkraft.

−Vi vill visa att det fortfarande är aktuellt att arbeta med kärnkraft. Branschen kommer att behöva folk framöver och stora pensionsavgångar väntar, berättar Johan holmgren från KSU som sysslar med kärnkraftssäkerhet och utbildning. Han jobbar med utbildning av operatörer med hjälp av simulatorer.

Vid presentationen träffade studenterna representanter från Studsvik, Forsmark kraftgrupp AB, Svensk kärnbränslehantering AB, Alstom Power AB , Westinghouse, Ringhals AB, Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB.

Läs mer om nätverket Jobba med kärnkraft.