Huvudmeny

2013-03-21 16:06

Therése Andersson ny ordförande i Studentkåren


Therése Andersson har blivit vald till ny ordförande för Studentkåren i Borås. Valet gjordes under kårens fullmäktigemöte på onsdagen och Therése tillträder som ordförande i juli.

Bild på Therése Andersson och Kristoffer Karlsson, nya ordförande och vice ordförande för Studentkåren i Borås.

Therése Andersson och Kristoffer Karlsson är nya ordförande och vice ordförande för Studentkåren i Borås. De tillträder sina poster i juli.

Therése Andersson läser till civilekonom på Institutionen Handels- och IT-högskolan (HIT) och har senaste året varit ordförande i institutionens kårsektion. Hon har även suttit med i kårstyrelsen.

– Det känns jättebra att ha fått det här förtroendet. Jag har nog velat bli ordförande ett tag men inte riktigt vågat tänka tanken förrän senaste halvåret. Nu är jag såklart glad att jag sökte posten, säger Therése Andersson.

Nytt hus

Studentkåren är aktiva i flera frågor som Therése kommer att få fortsätta att jobba med.

– Flytten till Simonsland är en stor fråga för studenterna och så ska kåren få ett nytt hus i och med att nya kongresshuset ska byggas där vi sitter nu. Dessutom är ett förändringsarbete på gång på högskolan som också påverkar Studentkåren.

På fullmäktige valdes även Kristoffer Karlsson från Institutionen Biblioteks- och informationsvetenskap/Bibliotekshögskolan (BHS) till ny vice kårordförande och det hölls också val till andra centrala poster. Bland annat valdes de tre studentrepresentanterna som kommer att sitta med i Högskolan i Borås styrelse: Nina Korvela, Malin Alm och så kårens nya ordförande Therése Andersson.

Läs mer om Studentkåren i Borås

Text: Ida Borenstein
Foto: Studentkåren i Borås