Huvudmeny

2013-11-18 08:00

Sätt guldkant på din studietid – Guldkantsstipendiet är tillbaka


Succén från i våras är tillbaka: Nu kan högskolans studenter söka Guldkantsstipendier på Facebook. – Tanken med stipendierna är att sätta guldkant på studenternas vardag, som ju ofta är ganska skral rent ekonomiskt, berättar Maria Karlsson, webbredaktör på högskolan i Borås.

Guldkantsstipendierna

Från och med måndag den 18 november kan alla som studerar vid Högskolan i Borås ansöka om de olika stipendierna via högskolans Facebooksida. Det finns 6 stipendier att välja mellan, till exempel Julklappsstipendiet och Delikatesstipendiet som är nya för hösten. För att vinna gäller det att komma med den bästa motiveringen.

– Förra gången vi körde Guldkantsstipendiet fick vi in över 300 ansökningar. Det var roligt att se ett så stort engagemang och vi i juryn hade det tufft när vi skulle utse vinnarna. Motiveringarna var otroligt bra, många gjorde rim vilket var kul att läsa.

Guldkantsstipendierna är en kampanj framtagen tillsammans med reklambyrån Mecka i Borås. Syftet är att ge högskolans studenter en guldkant på tillvaron samtidigt som den får fler personer att hitta till högskolans Facebooksida.

– Facebook är en viktig kanal för oss när vi vill nå våra studenter, men för att vi ska nå så många som möjligt behöver de också få reda på att den finns. De här stipendierna är ett roligt sätt att uppmärksamma dem på att sidan finns, på så sätt förenar vi nytta med nöje, avslutar Maria Karlsson.   

Så här ansöker du om stipendierna

Gå in via länken facebook.com/hogskolaniboras – där hittar du all information du behöver!

Läs mer

Josefin Bägerfeldt vann fyra Guldkantsstipendier

Text: Ida Borenstein