Huvudmeny

2013-11-26 09:12

Söktrycket till Högskolan i Borås bland de bästa i landet


Högskolan i Borås befäster positionen som ett attraktivt lärosäte med ett högt och stabilt söktryck till sina utbildningar. Högskolan har ett av de bästa söktrycken i Sverige bland jämförbara lärosäten. Det visar sökstatistiken för landets universitet och högskolor som presenterades i förra veckan.

Student vid Högskolan i Borås.

– Vi kan konstatera att vi har 1,5 förstahandssökande per plats. Vi fyller våra platser med god marginal och jag är mycket nöjd och glad. Vi ligger väl till i ett nationellt perspektiv, säger en belåten Björn Brorström, rektor vid Högskolan i Borås.

I förra veckan publicerade Statistiska Centralbyrån, SCB, och Universitetskanslersämbetet, UKÄ, sin årliga rapport med söktrycket till landets universitets- och högskoleutbildningar. Bland jämförbara lärosäten är det endast Göteborgs universitet som har högre söktryck än Högskolan i Borås. Statistiken visar även att flera västsvenska lärosäten ligger högt upp på topplistan.

– Att det är högt söktryck till lärosätena i Västsverige är en positiv och glädjande trend, säger Björn Brorström.

Läs mer

Ta del av statistiken på Universitetskanslersämbetets webbplats

Se prorektor Martin Hellström uttala sig i TV4 Borås om högskolans höga söktryck (klippet finns bara tillgängligt i 30 dagar efter publicering)

Text: Ida Borenstein
Foto: Anna Sigge