Huvudmeny

2013-10-04 12:00

Fairtrade-fika med diplomeringar


Det årliga Fairtrade-fikat äger i år rum torsdagen den 17 oktober. Förutom kaffe och kaka bjuds det också på utdelning av det pedagogiska priset och ytterligare diplomeringar.

Alla anställda och studenter hälsas välkomna till det årliga Fairtrade-fikat, som i år har utökat programpunkterna under fikapausen.

­- Vi genomför bland annat en diplomering av de kurser vid högskolan som har ansetts ha perspektivet hållbar utveckling integrerat i kursplaner och examinationsmoment. Även det pedagogiska priset kommer att delas ut, berättar Birgitta Påhlsson, samordnare för hållbar utveckling vid Högskolan i Borås.

Högskolan i Borås rektor Björn Brorström och Roland Andersson, ordförande i höskolans styrelse inledningstalar och därefter genomförs diplomering. Det erbjuds även möjlighet för alla att testa sitt ekologiska fotavtryck.

Datum: 17 oktober
Tid:
09:30-10:30
Plats:
Vardagsrummet

Fakta om Fairtrade

Fairtrade är en oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Fairtrade är din garanti för att en produkt uppfyller internationella Fairtrade-kriterier. Fairtrade Sverige är den svenska representanten i Fairtrade International, som utvecklar kriterier och fungerar som stöd för odlare och anställda i utvecklingsländer. Kontrollerna utförs av FLO-Cert, ett oberoende internationellt certifieringsorgan med ISO65-ackreditering. Fairtrade Sverige har systerorganisationer i ett tjugotal länder. Mer info om Fairtrade.

Högskolan i Borås samarbetar med Borås Stad kring fairtrade/etisk konsumtion. Borås är en diplomerad ”Fairtrade City”.