Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2014-09-30 15:31

Kamran Rousta segrare i Forskar Grand Prix


Sex forskare från Borås tävlade om vem som bäst kunde presentera sin forsking på fyra minuter. Kamran Rousta gick segrande ur tävlingen och får därmed representera Borås i riksfinalen.

– Det känns fantastiskt! Tack till alla som röstade, säger Kamran Rousta.

Han forskar om sociala aspekter inom avfallshanteringssystem. Syftet är hitta verktyg så att återvinningen och behandlingen av avfall anpassas till de lokala förutsättningarna.

Presentationen skulle vara så fängslande, inspirerande och pedagogisk som möjligt, enligt kriterierna. Kamran Rousta lyckades bäst med detta. Genom sitt framträdande fick han höga poäng av både juryn och publiken och segrade därför i Högskolan i Borås första upplaga av Forskar Grand Prix.

En del av Forskarfredag

Tävlingen är en del av Forskarfredag. Runt om i hela Europa erbjuds hundratals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är. Och att forskare är vanliga människor, med ovanligt spännande jobb.

Under Forskarfredag hölls tio deltävlingar i Forskar Grand Prix. Alla vinnare från deltävlingarna möts i den nationella finalen den 25 november på Debaser Medis i Stockholm. 

Följande forskare deltog i deltävlingen i Borås, fredagen den 26 september 2014:

Kamran Rousta, Katarina Michnik, Lars Sandman, Marita Cronqvist, Päivi Riestola och Sara Ahlryd.

Juryn bestod av:

Jon Koldenius, journalist, Sveriges Radio, P4 Sjuhärad, Ida Legnemark (V), kommunpolitiker i Borås, Jenny Johannisson, vice rektor vid Högskolan i Borås.

Text: Erik Holmlund