Huvudmeny

2015-06-10 14:56

Varför tar det så lång tid att ladda upp filer i Box?


Inblicksfrågan den här gången handlar om fillagrings- och synkroniseringstjänsten Box: Varför går det så långsamt att ladda upp stora filer till Box?

– Just nu har Box problem med uppladdning av större filer via Windows-programmet Box Sync, och det är flera högskolor och universitet som har felanmält detta. Jag är i kontakt med Sunet/Box och de jobbar aktivt med problemet, men kan inte säga när det kommer att vara ordnat, säger Mikael Furth, systemtekniker på Campusservice och IT.

Finns det andra sätt att ladda upp filer i Box?

– Det är uppladdning via Windows synk-klienter som är långsam, till exempel för personer som använder bärbar dator och synkar sina filer till Box som backup. Mac-programmet verkar inte ha samma problem. Om man vill ladda upp en stor enskild fil, säg en film eller väldigt stora bilder, kan man istället ladda upp via webbgränssnittet. Då går det snabbare. Maxstorleken på uppladdningar i Box är 5Gb.

 

Vad vill du fråga om?

Nu tar Inblicksfrågan semester men vi vill gärna ha in mängder med frågor till hösten! Vad undrar du över? Det kan vara stort och smått som rör högskolan och ditt arbete. Skicka in din fråga till oss så gör vi vårt bästa för att svara.

 

Text: Ida Borenstein