Göran Hägglund till Mötesplats sociala medier i Borås

Den tidigare kd-ledaren Göran Hägglund kommer till Mötesplats Sociala medier i Borås den 15 september.  Som erfaren sociala medier-användare i den absoluta politiska hetluften kommer han under rubriken "Tolv råd i en twittertråd" ge personliga reflektioner kring sin digitala kommunikation. Göran Hägglund kommer också att vara en av prisutdelarna av Sparbanksstiftelsen Sjuhärads Sociala medier-pris.

Världsbild och politik genom sociala medier

Konferensen Mötesplats Sociala medier hålls för sjätte året och riktar sig till politiker, tjänstemän och andra intresserade av sociala medier. Årets tema är "Världsbild och politik genom sociala medier". Förutom Göran Hägglund medverkar också bland andra journalisterna Margret Atladottir och Lisa Bjurwald genom att direkt på Stadsteaterns scen spela in ett avsnitt av sin mediepodd Politism. Professor Jesper Strömbäck föreläser om demokratin och de sociala medierna.

Sparbanksstiftelsen Sjuhärads Sociala medier-pris

I samband med konferensen utdelas Sparbanksstiftelsen Sjuhärads Sociala medier-pris på 100 000 kr. Priset ges till en person eller organisation som påverkat samhället positivt genom att innovativt använda sociala medier. Årets pristagare, som håller en föreläsning på konferensen, tillkännages i mitten av maj.

Mötesplats Sociala medier är ett samarrangemang mellan Högskolan i Borås, Borås Stad och Göteborgsregionens Kommunalförbund och hålls på Stadsteaterns stora scen tisdagen den 15 september

Mer information

Mer information om konferensen lämnas av Janne Pehrson, Borås Stad, tfn 0704-55 71 02, och om sociala medier-priset av Margareta Lundberg Rodin, Högskolan i Borås
033-435 44 13.

Läs mer

Om konferesen Mötesplats Sociala medier (extern länk)

Läs om vinnaren av förra årets Sociala medier-pris Lina Thomsgård

Text: Borås Stad