Huvudmeny

2015-08-24 20:37

Högskolans vägg blir del av street art festivalen No Limit


Den 3-6 september upplåter Borås för andra året sina väggar till street art festivalen No Limit. Högskolans biblioteks vägg, som vetter mot Textile Fashion Center, kommer att prydas av ett verk signerat den kinesiske konstnären DALeast.

– Vi är glada att bibliotekets fasad kommer att ingå i årets No Limit. Bibliotekets lokaler pryds redan idag av många intressanta konstverk som vi gärna visar upp. Också skulpturen Catafalque av Sean Henry på Akademiplatsen framför biblioteket lockar många besökare. Nu kompletterar vi med konstverk på fasaden och blir på så sätt ett högintressant campus, säger Svante Kristensson, bibliotekschef på Högskolan i Borås.

Den 30 augusti börjar DALeast måla på högskolans fasad. Ser man till hans tidigare verk kan man förvänta sig att det blir en maffig, vacker och spektakulär målning.

No Limit

No Limit är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandligen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer.

Läs mer

Läs mer om No Limit, årets konstnärer och väggar och se bilder från förra årets festival

Läs mer om konstnären DALeast.

Gilla Högskolan i Borås sida på Facebook för att följa utsmyckningen av väggen.

Text: Ida Borenstein
Foto: No Limit Borås