Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2015-10-06 11:39

Sunil vann Forskar Grand Prix


ForskarFredag den 25 september avslutades med tävlingen Forskar Grand Prix. Fem forskare tävlade om vem som är bäst på att presentera sin forskning. Det var tillslut A1:s Sunil Kumar Ramamoorthy som segrade.

Grattis Sunil, hur känns det?

– Det känns fantastiskt! Särskilt eftersom mina kollegor på Swedish Center for Resource Recovery ville att jag skulle försvara titeln efter att Kamran Rousta vann förra året. Men helt ärligt så var mitt enda mål att ge en bra presentation och framförallt att genomföra presentationen utan att glömma något. Det var första gången jag gjorde det på svenska så att vinna var bara grädde på moset. Alla i tävlingen gjorde bra ifrån sig, det var bara min dag.

Var du nervös?

– Ja, det var jag. Men det var inte scenen eller publiken som påverkade. Det handlade inte ens om självförtroendet. Det handlade bara om språket. Hade jag glömt ett enda ord så hade jag fått lämna scenen, eftersom jag hade tappat bort mig. Jag är väldigt glad att jag kom ihåg allt.

Varför tror du att du vann?

– Flera anledningar: låga förväntningar från juryn och publiken, att presentationen gick bra och stödet från mina kollegor. Dessutom så använde jag korta meningar och enkla ord, eftersom det var svårt för mig att lära mig längre meningar på svenska.

Den 26 november tävlar vinnarna från de åtta regionala tävlingarna i en final i Stockholm.

Text: Therese Rosenblad