Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2015-09-28 14:00

Succé när högskolan visade upp sin forskning under ForskarFredag


Fredag den 25 september var det ForskarFredag på hundratals orter i hela Europa. Det firades på Högskolan i Borås, bland annat med att 62 sjätteklassare från Sparsörskolan och Engelbrektskolan besökte Textilhögskolan för en heldag av att prova och lära sig mer om forskning inom textil.

Barnen besökte trikålabbet, Smart Textiles Showroom, 3D-scannern och färgeriet. De fick lära sig om olika tekniker, material och innovationer inom smarta textilier. Och i färgeriet fick de trycka sin egen skopåse.

– Det var coolt. Alltihop, säger en elev efter besöket.

Under dagen pågick också aktiviteter i Vardagsrummet utanför biblioteket. Där fick allmänheten ta del av lunchföreläsningar, lära sig hjärt- lungräddning, titta in i en ambulans, samtala med forskare och prova eyetracking, en teknik inom handelsforskningen.

Dessutom var 11 forskare ute i olika klasser i Sjuhärad och berättade om hur det är att vara forskare och vad man kan forska om.

Läs mer och se film

Se filmen från skolbesöket på Textilhögskolan.

Läs om tävlingen Forskar Grand Prix som gick av stapeln samma dag på Orangeriet i Borås.

Text: Anna Kjellsson
Bild: Suss Wilén
Film: Filip Asphäll