Huvudmeny
Utsikt från Villa San Michele

2016-04-29 08:50

Skriver historia i storslagen miljö


Hallå där Louise Limberg, som nu i maj har fått möjlighet att tillsammans med kollegan Lena Skoglund vistas på anrika Villa San Michele på Capri i tre veckors tid.

Louise LimbergVad ska ni göra under er tid på Capri?

– Vi håller på att skriva om ämnet biblioteks- och informationsvetenskaps svenska historia. Vi har arbetat ett tag med att ta fram material till detta, och under de tre veckorna på Capri kommer vi att ägna oss åt skrivande. Vi tänker oss ett lite större arbete, med ämnets både politiska och akademiska historia.

Vad betyder det för er att ni fått den här möjligheten?

– Det innebär att vi kan arbeta koncentrerat i tre veckor på en gudabenådat vacker plats. Jag tror dessutom att det är en inspirerande plats, där vi är omgivna av andra skapande människor. Vilka de andra är som kommer att vara där samtidigt med oss vet vi inte ännu.

Fakta om Villa San Michele

Villa San Michele på Capri är känd för sin speciella arkitektur och storslagna omgivning. Villan ägs av svenska staten och används av Svenska institutet i Rom. Varje år beviljas ett antal svenska konstnärer, studenter, forskare eller journalister boende i villan för att använda som arbetsplats. Se vidare http://villasanmichele.eu/

Text: Helen Rosenberg
Bild Villa San Michele: Wikimedia Commons
Porträttbild: Erik Wasselius