Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Vit klänning på catwalk

2016-08-24 09:36

Textilhögskolan rankad med de bästa modeskolorna i världen


När Business of Fashion rankar de 50 bästa modeskolorna i världen finns Textilhögskolan med på listan som det enda svenska inslaget.

Det är sammanlagt 54 institutioner och skolor från 17 länder som finns med på listan där Textilhögskolans kandidatutbildningar hamnar på 39:e plats och masterutbildningarna på plats 13.
– Det är viktigt att finnas med i den här typen av rankningar, för att ha en internationell närvaro, säger Clemens Thornquist, professor i modedesign.

– Genom rankingen kan vi också konstatera att våra masterutbildningar är bäst i Norden.

Topp tio är målet

På topp tio ligger skolor som Central Saint Martins, Parsons School of Design och Polimoda. Clemens Thornquist tycker att det är bra att listas tillsammans med de stora skolorna men är ändå inte helt nöjd.
– Målet är ju självklart att ligga minst topp 10. Vi arbetar ständigt med utbildningarnas kvalitet men jag tror vi kan göra det ännu bättre. Jag tycker också att vi ska arbeta mer med internationalisering, med fler samarbeten och utbyten för att skapa en ännu starkare internationell profil.

Se hela listan och läs mer om undersökningen https://www.businessoffashion.com/articles/education/the-top-50-global-fashion-schools-in-2016  

Läs tidningen BONs artikel om rankningen http://bon.se/article/hur-blir-svenska-modeskolor-bast-i-norden/

Text: Therese Rosenblad
Foto: Peter Håkansson