Huvudmeny
STARK-dagen 2015.

2016-01-14 08:00

STARK-dagen godkänt som Miljömärkt Event


Arbetsmarknadsdagen är högskolans andra arrangemang som har fått utmärkelsen Miljömärkt Event av stiftelsen Håll Sverige Rent. – Vi uppfyllde kraven med råge, säger projektledaren Therése Andersson.

Första gången som Högskolan i Borås ansökte och fick ett miljömärkt event var förra året när högtiden Days of Knowledge arrangerades. Nu står det klart att även arbetsmarknadseventet STARK-dagen, som går av stapeln den 28 januari, har blivit miljömärkt.

Bild på Therése Andersson, projektledare för STARK-dagen.– Det här går helt i linje med högskolans miljöarbete. Vi jobbar ständigt med sådana här frågor i det dagliga arbetet och det ska så klart även gälla våra arrangemang, säger Therése Andersson.

Håll Sverige Rents miljömärkning innebär att man ska genomföra sitt event på ett mer hållbart sätt och för att bli godkänd måste man ta hänsyn till åtta olika kriterier. Det gäller planering och kommunikation, varor och tjänster, mat och dryck, avfall och nedskärpning, energi och klimat, transporter, vatten och särskilda insatser. På STARK-dagen kommer utställare och deltagare bland annat att bli uppmanade att ta sig till arrangemanget på ett miljövänligt sätt och maten som serveras kommer ha en liten påverkan på miljön.

– För oss är det viktigt att väcka en tanke. Med miljöarbetet kan vi påverka deltagarna och få dem att tänka i liknande banor. Jag tror att alla kommer se det som något positivt.

Hur känns det att ni blev godkända av Håll Sverige Rent?

– Som projektledare känner jag mig väldigt stolt. Vi uppfyllde kraven med råge och det känns också roligt att visa för andra att vi värnar om miljön.

 

Läs mer

Läs mer om Håll Sverige Rent

Läs mer om STARK-dagen (utställare)

Läs mer om STARK-dagen (student)

 
Kontakt:
Therése Andersson
Tfn: 070-183 66 73
therese.andersson@hb.se

Text: Martin Högqvist
Foto: Suss Wilén