Huvudmeny
Bild från STARK-dagen 2015

2016-01-25 07:30

Dags för studenter att möta framtida arbetsgivare på STARK-dagen


På torsdag 28 januari samlas 90 utställare på Högskolan i Borås för att möta framtidens arbetskraft. Bland dem finns företag, organisationer, kommuner och landsting. Nytt för i år är en matchmaking-tjänst där högskolans studenter redan nu kan se vilka utställare som vill träffa just dem.

Intresset för STARK-dagen är stort. Drygt 2 000 studenter beräknas besöka årets arbetsmarknadsdag som är ett samarrangemang mellan Studentkåren i Borås och Högskolan i Borås. Där kommer studenterna möta sammanlagt 90 utställare från företag, organisationer och myndigheter i Västra Götalandsregionen.

– Det är väldigt kul att det är så stort engagemang från utställarna. De vet att STARK-dagen är ett bra tillfälle att bygga sitt varumärke och få möjlighet att utveckla en relation med studenterna, säger Therése Andersson, projektledare för STARK-dagen 2016.

Som besökare finns det flera värdefulla tips för att förbereda sig för dagen. Nytt för i år är matchmaking-tjänsten som finns på högskolans webbplats. Under fliken STARK-dagen 2016 kan studenterna välja ett utbildningsområde och se vilka utställare som har anmält intresse av att träffa just dem.

– Jag rekommenderar att studenterna läser på om utställarna som de är intresserade av, samtidigt som det kan vara bra att läsa om utställare de inte känner till. För det finns alltid guldkorn att hitta, säger Therése Andersson.

Men STARK-dagen är inte bara en angelägenhet för de som söker arbete just nu, utan det är också en möjlighet att skapa kontakter för framtiden.

– Besökarna kommer mötas av ett stort torg med glada utställare. Under mässan bjuds det in till samtal om allt från extrajobb och uppsatsmiljö till att hitta ett jobb efter att studierna är avklarade, säger Therése Andersson.

Miljömärkt event

STARK-dagen har tidigare i år uppmärksammats för att det för första gången har utsetts till ett miljömärkt event av stiftelsen Håll Sverige Rent. Med anledning av det uppmanas både utställare och deltagare att ta sig till STARK-dagen på ett miljövänligt sätt och hela arrangemanget kommer att gå i hållbarhetens tecken.


Läs mer

Läs mer om STARK-dagen 2016
Läs mer om utställare på STARK-dagen (matchmaking)
Läs mer om STARK-dagen som miljömärkt event

Tid: 28 januari kl. 10:00-16:00
Plats: Högskolan i Borås, Sandgärdet och Balder, Allégatan 1.

Kontakt: Therése Andersson
Tfn: 033-435 40 88, 070-183 66 73
therese.andersson@hb.se

Text: Martin Högqvist
Foto; Suss Wilén