Huvudmeny

2017-08-28 15:00

Nu är studenterna på plats!


Efter sommaruppehållet är det åter liv i korridorerna på högskolan – med studenter och anställda som kommit tillbaka efter semestern.

Drygt 2000 nya studenter börjar sina utbildningar på högskolan nu i höst. Dessutom börjar drygt 180 på utbildningar på Campus Varberg och 362 studenter som ska studera på distans.

Från och med i dag och ett par veckor framåt kommer de nya studenterna i Borås att synas runt om på campus och i staden under de introduktionsveckor som Studentkåren i Borås håller i. Introduktionen inleds med den traditionell repvandring, då studenterna klassvis går i långa led hållandes i ett rep. De följer sina studentvärdar för att bekanta sig med campus. På eftermiddagar och kvällar kommer de sedan att bekanta sig med själva Borås, då de går på skattjakt, grilla i Ramnaparken, har båtrace i Viskan, spela brännboll vid Almenäs, med mera.

Redan under förra veckan inleddes introduktionen, då de internationella studenterna anlände till Borås. Under tre dagar har de fått information om hur det är att vara student i Sverige och i Borås.

Text: Solveig Klug
Foto: Suss Wilén och Solveig Klug