Huvudmeny
Studievägledare som talar med en student

2017-12-21 15:00

Få studievägledning under promenaden


Vill du prata med en studievägledare men tycker att det lättare att prata när du rör på dig? Nu kan du boka vägledningssamtal som ”walk and talk” och få en promenad på köpet.

– Vid bokning av samtal med oss går det att välja mellan vanliga samtal på kontoret och så kallade ”walk and talk”-möten, säger Helén Svensson, studievägledare på Studentcentrum vid Högskolan i Borås. Vid en del samtal är det bra att vara på kontoret och ha datorn tillgänglig, medan andra samtal lämpar sig väldigt bra att ha under en promenerad tillsammans.

Exempel på samtal som kan passa är de samtal där frågorna är lite mer övergripande, med funderingar om framtida studier eller yrkesval. Såväl blivande som befintliga studenter är välkomna på samtalen.

Studievägledarna har tänkt ut rundor i lite olika längd för dessa samtal, där det inte är så mycket störande trafik och där omgivningen är trevlig. 

– Vi gör det här för att det kan vara en samtalsform som tilltalar många; det blir mer kreativt och under friare former, säger Helén Svensson. Dessutom är det ju hälsosamt, både för våra besökare och för oss som jobbar här – det är bra att få röra lite på sig. Vi började med detta i höstas och har haft ett antal samtal redan. Om vädret inte lämpar sig för att gå ut har vi samtalet inne i stället.

Walk and talk är ett begrepp som är känt i vägledningskretsar och möjligheter till liknande möten finns även på en del andra lärosäten. 

– Innehållet i samtalen är ungefär detsamma som vid samtal på kontor, och följer de vägledningsmetoder som vi använder oss av. De är alltså lika professionellt inriktade som andra samtal.

Det går att kryssa i och välja walk and talk-samtal i kontaktformuläret där möten med studievägledare och karriärvägledare bokas. 

Boka tid för walk and talk.

Text och foto: Lena M Fredriksson