Huvudmeny

2017-07-06 08:00

Live från Almedalen 6 juli


Igår sände vi live från tre seminarier kl. 10:30, 12:00 samt 15:00. Det handlade om Agenda 2030, hur man ökar patientsäkerhet och hur den svenska skolan kan stärkas. Se det här!

Kan modebranschen, en av världens mest omtalade industrier gällande miljöfrågan bli en råmodell? Seminariet ”Agenda 2030 – genomförbart eller en utopi?” handlar om att industrin ska ha anpassats för FN:s globala mål för hållbar utveckling till 2030. Vad innebär det för förväntningar på lärosätena? Och vilka krav ställs på politiken? Sändningen startar kl. 10:30.

Bakgrunden till seminariet ”Kan komplex simuleringsträning öka patientsäkerheten?” är att 14 procent av patienter vid svenska sjukhus drabbas av en vårdskada under sin sjukhusvistelse – en siffra som oroar. Seminariet handlar om hur vi kan öka patientsäkerheten? Går det att åstadkomma redan på utbildningsnivå? Kan komplex simuleringsträning vara ett verktyg? Sändningen startar kl. 12:00.

”Skolan ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet” står det i Skollagen. Seminariet ”Hur kan den svenska skolan stärkas med forskningens hjälp?” handlar om varför den vetenskapliga grunden anses så viktig för skolan, samt vilka möjligheter och utmaningar som följer utvecklingen mot en starkare forskningsförankring. Sändningen startar kl. 15:00.

Läs mer på hb.se/almedalen där hittar du också streamingen från seminariet i efterhand.

Text: Anna Kjellsson