Huvudmeny
Veronica Nilsson, som studerar till civilekonom, är en av årets stundentringare som hälsar nya studenter välkomna och svarar på frågor.

2017-07-19 10:00

Studentring - välkommen till Högskolan i Borås


Vi vill att du som ny student vid Högskolan i Borås ska känna dig välkommen till oss. Under vecka 29 ringer vi därför till dig som har blivit antagen i urval 1 och under vecka 32 till dig som är antagen i urval 2. Förbered dig gärna med frågor!

Sara Kampf och Ellen Malcolm som själva studerar på ämneslärarutbildningen, håller i Studentring inför terminsstarten. De berättar:

– Studentring är en bra möjlighet att nå ut till blivande studenter för att välkomna dem till Högskolan i Borås. Vi ger dem tid att ställa frågor om deras utbildning eller om högskolestudier i allmänhet. Vi ger lite tips och berättar exempelvis om kursplanen och då öppnar det ofta upp till fler frågor.

Vilka frågor brukar ni få?

– Frågorna kan röra allt från vad tentor, seminarier och workshops innebär till programspecifika funderingar. Vanligtvis får vi också frågor om svårighetsgraden på högskolestudier, var man ska köpa kurslitteratur och hur man letar upp scheman och annan information. Frågor som vi på Studentring mer än gärna svarar på!

Sara Kampf och Ellen Malcolm är ansvariga för Studentring och är själva studenter på ämneslärarutbildningen.

 

Studentring: Under vecka 29 ringer ett 10-tal studentringare upp dig som blivit antagen i urval 1. De ringer från högskolans lokaler, tisdag – torsdag kl. 17:00-21:00 och lördag kl. 11:00-15:00. Om du missar ett samtal gör studentringarna ett nytt försök vid senare tillfälle. Du behöver inte ringa tillbaka. Samma tider gäller under vecka 32 då studentringarna ringer till dig som blivit antagen i urval 2.

Mer information:

Viktiga datum inför höstterminen 2017
Kontaktuppgift till studievägledningen
Träffa våra studenter

Text: Henrik Grönberg
Foto: Henrik Grönberg