Huvudmeny
Ann Linde, EU- och handelsminister, och Aida Hosseinian.

2017-05-19 08:30

Aida Hosseinian är högskolans Global Swede 2017


Aida Hosseinian från Iran är årets Global Swede från Högskolan i Borås. Den 10 maj fick hon diplom vid en ceremoni i Stockholm.

Vid ceremonin, som hölls vid Utrikesdepartementet i Stockholm, mottog totalt 22 internationella studenter från olika universitet och högskolor varsitt diplom.

– Jag känner mig hedrad över att få denna utmärkelse och jag är väldigt stolt, säger Aida Hosseinian. Allt arbete jag har lagt ner, betalar sig till sist. Men detta är inte slutet på resan, snarare början på den. Detta motiverar mig att fortsätta jobba lika hårt som tidigare.

I nomineringen hyllades Aidas utmärkta studieresultat och engagemang, liksom hennes bidrag till en uppmuntrande och kreativ studieatmosfär.

Aida slutför för närvarande Masterutbildningen i resursåtervinning med specialisering inom energiteknik. Hennes mål är att fortsätta forska och i sinom tid ta doktorsexamen.

Global Swede är ett nätverk av internationella studenter i Sverige, vars syfte är att uppmuntra långsiktiga multikulturella relationer. Ceremonin Global Swede arrangerades av Utrikesdepartementet tillsammans med Svenska Institutet. Diplomen delades ut av Ann Linde, EU- och handelsminister.

Text: Jessica Ågren
Foto: Utrikesdepartementet