Huvudmeny
Jubileumsdagen avslutas med en utomhuskonsert med Movits på Textile Fashion Centers innergård

2017-09-04 08:00

Jubileumsdag – Högskolan i Borås firar 40 år


Den 7 september firar vi högskolan med en jubileumsdag fullspäckad med aktiviteter. Det blir ett välfyllt program med tillbakablickar, visionära samtal, utställningar, workshops, tårta och guidade turer. Dagen avslutas med en utomhuskonsert med Movits! på Textile Fashion Centers innergård.

I anslutning till firandet uppmärksammas också att de textila utbildningarna funnits i 151 år genom en utställning på Textilmuseet där Väfskolan och vävutbildningen i Borås står i fokus. Arkivmaterial, studentarbeten, tygprover och spännande historier kommer att visas, bland annat guldtyget till drottning Margaretas klänning och de första reproduktionerna av Tutanchamons kläder. Utställningen pågår 7-10 september.

Följ med på guidad rundvandring

13:00-15:00 Guidad rundvandring på Textilhögskolan. Turerna utgår från Textilhögskolans entré (Textile Fashion Center) varje halvtimme (sista turen startar 14:30).

15:30-18:00 Guidad rundvandring i högskolans miljöer. Turerna utgår från Sandgärdet (biblioteksbyggnaden) varje halvtimme (sista turen startar 18:00).

Se hela programmet för jubileumsdagen.

Mer på gång i Borås

Jubileumsfirandet är ett samarrangemang mellan Högskolan i Borås, Studentkåren i Borås, Borås Stad och Borås TME. Under samma vecka pågår introduktion för de nya studenterna vid Högskolan i Borås och i staden arrangeras street art-festivalen No Limit.

Läs mer

Läs mer om jubiléet – minnen och milstolpar i Högskolan i Borås historia.

Text: Solveig Klug
Foto: Movits!