Huvudmeny

2017-09-13 17:06

Textilhögskolan på London Fashion Week


Avgångsstudenterna från kandidat- och masterutbildningarna i modedesign från Textilhögskolan visar sina examenskollektioner under London Fashion Week.

Avgångsstudenterna från kandidat- och masterutbildningarna i modedesign från Textilhögskolan fortsätter att visa upp sina examenskollektioner för den samlade internationella pressen. Nästa visning sker 15 september under London Fashion Week.

Kollektionerna som visas 2017 hyllar återanvändning av fibrer och utmanar gränserna för våra traditionella uppfattningar om relationen till kropp och rörelse, om kvinnligt och manligt genom den klädda kroppen.

Vouge har kallat Textilhögskolans examensvisning EXIT en av höjdpunkterna under vårvisningarna, och kollektionerna väckte både nationell och internationell uppmärksamhet när de visades på Fashion Week Stockholm i slutet av augusti.

Att Textilhögskolan visar upp examenskollektionerna på London Fashion Week har blivit något av en tradition och för studenterna är det en chans att visa sina verk för en internationell publik.
– Det betyder jättemycket för hela ens framtid. En jätterolig upplevelse som jag tror att vi alla ser fram emot, säger Louise Linderoth som tagit kandidatexamen från Modedesign.

Modevisning

Tid: 2017-09-15, 13:30 — 14:30 
Plats: Freemason's Hall, 60 Great Queen St London

Årets medverkande studenter

Från kandidatutbildningen:
Caroline Ingeholm, Louise Linderoth, Nathali Elfström, Jonas Hedström, Sofie Antonsson, Märtha Lavinia Sundkvist, Irma Skjöth Hedlund, Hannah Boström, Tove Berner-Wik, Lena Svensson, Emelie Janson, Anna Tåkvist, Jennifer Larsson, Anne Krogh Tolstrup, Caroline Moëll.

Från masterutbildningen:
Janet Roerholt, Florian Meier, Alva Ilta Johansson, Joel Prehn Andersson, Camilla Arnbert, Sofija Urumović.

Läs mer

Fashion Scout

www.exit17.se

Foto: Suss Willén