Huvudmeny
Sandwalls plats i Borås

2018-03-29 08:40

Sveriges innovationskraft till Borås


Sveriges Innovationsriksdag samlar 10-11 april det svenska ekosystemet för innovation under temat cirkulär ekonomi. Drygt 400 deltagare väntas till Sveriges Innovationsriksdag som arrangeras för åttonde året i rad av Swedish Incubators & Science Parks, i år i samarbete med Science Park Borås och Inkubatorn i Borås.

Science Park Borås är en samverkansmiljö som består av ett tätt samarbete mellan Högskolan i Borås, RISE, Smart Textiles, Marketplace Borås och Inkubatorn i Borås. Erik Bresky, vd för Science Park Borås, säger att cirkulär ekonomi är högaktuellt och påverkar hela samhällsutvecklingen.

– Vi mobiliserar därför Sveriges nationella struktur av inkubatorer och science parks i ämnet under Sveriges Innovationsriksdag tillsammans med nationella, regionala och lokala nyckelaktörer från näringsliv, akademi och samhälle i Borås.

Näringsminister Mikael Damberg (S) och miljöminister Karolina Skog (MP) deltar som talare under Sveriges Innovationsriksdag i Borås. Statsråden har egna programpunkter där de lyfter ämnet temat cirkulär ekonomi, affärsutveckling och innovation. Mattias Goldmann, vd för gröna tankesmedjan Fores och utsedd till Mäktigast i Hållbarhetssverige 2016, är ett annat tungt namn som deltar.

Björn Brorström, rektor för Högskolan i Borås, tycker att det är uppmuntrande och inspirerande att få vara värd för Innovationsriksdagen.

– Det är ett bevis på att vår innovationsmiljö är uppmärksammad och har en intressant inriktning och utveckling. Innovationsriksdagen är ett avstamp för våra fortsatta satsningar och ett tillfälle att beskriva vår hållbarhetsprofil och våra viktiga hållbarhetsprojekt, säger han.

För mer information eller frågor, kontakta:

Erik Bresky, vd, Science Park Borås
Tfn: 073-377 8520
E-post: erik.bresky@hb.se

scienceparkboras.se

Text: Staffan Ljung

Foto: Anna Sigge