Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

Hong Kongs skyline

2019-11-14 09:45

Oroligheter i Hongkong påverkar studenter


Den oroliga situationen i Hongkong har eskalerat under de senaste dagarna och sammandrabbningar har ägt rum runtom i staden, bland annat i universitetsområdena.

Nyheten uppdaterades 20191115 kl. 08:10

Högskolan i Borås har kontaktat berörda studenter och uppmanar dem att återvända till Sverige. De får stöd i hur återresan går till av högskolan.


Med hänsyn till den utveckling som skett håller samtliga universitet i Hongkong stängt under veckan. Utrikesdepartementet, UD, har gått ut med en rekommendation om att särskilt svenska utbytesstudenter ska iaktta stor försiktighet. Högskolan i Borås har fyra utbytesstudenter på plats i Hongkong, samtliga på Hong Kong Polytechnic University.

Gustav Kibe– Jag har varit i kontakt med våra studenter, som under rådande omständigheter mår bra. De vill inte åka hem utan avvaktar hur situationen utvecklar sig. Hong Kong Polytechnic University håller stängt hela veckan, men lärosätet kommunicerar aktivt med våra studenter, berättar Gustav Kibe, internationell koordinator på Högskolan i Borås.

Högskolan i Borås följer utvecklingen i Hongkong och UD:s rekommendationer.
– Vi kommer att ha fortsatt kontakt med våra studenter för att försäkra oss om att de får det stöd de behöver, avslutar Gustav Kibe.


Text: Jennifer Tydén
Foto: MostPhotos (Hongkong), Suss Wilén (porträtt)